De leukste muziekschool van Eindhoven & Nuenen!

Veelgestelde vragen

Algemeen

 • -Vraag een proefles aan via: mijnmuziekles.nl/proefles
  -Na de proefles vragen wij per e-mail hoe het is geweest en of je wilt starten. Deze e-mail ontvang je de dag na je proefles. Tip: voeg ons ook meteen toe aan je veilige lijst zodat je geen communicatie mist!
  -Je ontvangt een e-mail met een link naar je inschrijving. Houd je bankgegevens bij de hand en let goed op wat je invult bij ouder/kind.
  -We hebben je geboortedatum nodig voor de btw-prijzen.
  -We hebben je adresgegevens nodig voor de factuur (een wettelijke eis van de belastingdienst).
  -We bevestigen je inschrijving en het eerstvolgende lesmoment.

  Welkom en veel plezier met de lessen!

Abonnement

 • Bij alle wijzigingen hanteren wij een wijzigingstermijn van één maand. De eerste termijn van een abonnement is 3 maanden, na deze 3 maanden kan je de wijziging doorvoeren. Wanneer je van tweewekelijkse naar wekelijkse lessen wilt overstappen, kunnen we de wijziging bij beschikbaarheid direct in orde maken. Neem contact op met onze administratie voor meer informatie over de mogelijkheden tot wijziging.

 • Dit is binnen een abonnement helaas niet mogelijk! Het eenmalig verzetten van een les kan alleen in het strippenkaartsysteem. Binnen het abonnement worden de lessen gepland in een vaste regelmaat . De lesdag en tijd zijn speciaal voor jou gereserveerd en blijven onbenut als je er niet bent. Wanneer een docent ziek is, wordt door de docent een inhaalmoment afgesproken.

 • De eerste periode van een abonnement is 3 maanden, daarna kunnen wij wijzigingen doorvoeren met 1 maand wijzigingstijd. De enige uitzondering hierop is wanneer je van 2 wekelijks naar wekelijks wilt gaan, dat plannen wij wanneer de plek beschikbaar is. Dat zou in sommige gevallen eerder kunnen zijn. Vraag onze administratie naar de mogelijkheden wanneer je wilt wijzigen.

 • Helaas is dat niet mogelijk! Bij ons heb je de optie om op te zeggen of door te gaan. Als je tijdelijk niet meer kunt komen, raden wij je aan om op te zeggen. De opzegtermijn is 1 maand en jouw lestijd wordt daarna vrijgemaakt voor anderen. Wanneer je later weer wil starten, kijken wij op dat moment welke tijden er voor je beschikbaar zijn. Voor terugkerende leerlingen geldt dat je geen nieuw inschrijfgeld hoeft te betalen. Stuur dan een e-mail en vraag naar de mogelijkheden, zodat wij je account kunnen reactiveren. Als je zelf een proefles plant via ons systeem, maak je hiermee een nieuw account aan en worden er wel opnieuw inschrijfkosten berekend.

 • Als de leerling een les mist terwijl de docent aanwezig is, dan wordt die les meegerekend binnen het abonnement. Onze docent en lesruimte zijn namelijk speciaal gereserveerd op dag en tijd voor de leerling, waardoor we geen andere personen op dat tijdstip kunnen inplannen. De planning is ruim van tevoren opgesteld, vrije dagen zijn te vinden op de website onder Jaarplanning.

 • Stuur je e-mail naar info@mijnmuziekles.nl en geef aan wat de naam van de student is en bij wie hij/zij les heeft. Let op: wij controleren of het e-mailadres bij ons bekend is; als het e-mailadres niet bekend is, wordt de opzegging vanwege de veiligheid van onjuiste informatieverstrekking niet zomaar verwerkt. Op het moment dat je een opzegging doorgeeft, plannen wij geen nieuwe lessen meer na de opzegtermijn van 1 maand. We sturen altijd een bevestiging zodra een opzegging is verwerkt, meestal binnen 2 werkdagen.

  Als je opzegt tijdens een vakantieperiode (bijvoorbeeld de zomervakantie), houden wij de datum van opzegging aan en verwerken wij de opzegging na de vakantieperiode. De opzegtermijn is altijd 1 maand en te veel betaald lesgeld wordt terugbetaald. Storneer aub geen geld ivm de extra kosten die het voor jou met zich meebrengt.

 • Bij inschrijving wordt een vaste periode van minimaal 3 maanden gehanteerd, opzegging is mogelijk na 2 maanden met een opzegtermijn van een maand. Je hebt de keuze tussen een wekelijks en tweewekelijks abonnement. Beginners raden we altijd een wekelijks abonnement aan. Indien je wekelijkse lessen volgt, wordt een voorschot berekend op basis van ongeveer 3,4 lessen per maand. Voor een tweewekelijks abonnement is het voorschot ongeveer 1,7 lessen per maand.

Instrument

 • Start je met drummen? Hoewel een akoestisch drumstel heel gaaf is, kan het erg gehorig zijn voor de omgeving. Niet iedereen heeft de ruimte om een akoestisch drumstel te plaatsen, daarom kan een digitaal drumstel uitkomst bieden. Hiermee kun je ongestoord op een laag volume thuis repeteren, of zelfs met een koptelefoon werken. Als je begint met drumles, kun je ook vooruit met een drumpad en stokken. Na een paar weken tot twee maanden kun je overwegen om een echt drumstel aan te schaffen. Wij adviseren om snel een drumstel aan te schaffen, omdat dit meer motiverend werkt dan een drumpad.

  Bij Keyboardcentrum kun je terecht voor drumspullen, stokken of een drumpad. Een drumpad is een soort plank die, net als een drumvel, meeveert bij het spelen, waardoor je je stoktechniek beter kunt leren beheersen. Hier krijg je goed advies als je je gaat oriënteren. Samen met KeyboardCentrum hebben wij een drumstel samengesteld dat voldoet aan de minimale eisen om goed te kunnen leren drummen, zoals een elektronisch drumstel met een echt kick pedaal.

 • Voor de keyboardlessen adviseren wij een keyboard met 5 octaven, oftewel 61 toetsen. belangrijk is dat het keyboard aanslag gevoelige toetsen heeft! Deze aanslag is nodig om gevoel te leggen in de spel. De hedendaagse keyboards beschikken over voldoende ritmes en stijlen waarmee je de nieuwste popsongs kunt spelen. 

  Wanneer jij bij MijnMuziekles les hebt dat kan je een keyboard ook huren bij Keyboardcentrum. De eerste termijn is 3 maanden. Keyboardcentrum heeft gekozen voor de verhuur gekozen voor de Medeli (type op te vragen bij Keyboardcentrum) vanwege de specificaties en de gunstige prijs. De huur wordt dan weer in mindering gebracht wanneer je ervoor kiest om het instrument aan te schaffen.

 • Natuurlijk is een akoestische piano het meest natuurgetrouwe instrument. Echter, je zult jaarlijks moeten stemmen en het onderhoud is redelijk prijzig naarmate een piano ouder wordt. De moderne technologie van de elektrische piano is tegenwoordig echter zo geavanceerd dat het verschil met een akoestische piano bijna niet meer te onderscheiden is, zelfs wat betreft het toucher. Bovendien biedt een digitale piano meer mogelijkheden, zoals het kiezen van verschillende geluiden en ritmes, en de mogelijkheid om met Bluetooth muziek af te spelen en mee te spelen. Enkele voordelen van digitaal zijn het gebruik van een koptelefoon, de mogelijkheid om het volume op elk gewenst niveau af te stellen, geen stemkosten, de draagbaarheid en een gunstigere aanschafprijs.

  Bij Keyboardcentrum kun je ook een digitale piano huren. Als je lessen volgt bij MijnMuziekles, kun je ook een piano huren via Keyboardcentrum. De eerste termijn van de huur is 3 maanden en deze huur wordt vervolgens in mindering gebracht wanneer je besluit het instrument aan te schaffen.

 • Een gitaar moet mooi klinken, ook is het belangrijk dat je een gitaar hebt waarvan de snaren niet te hoog op de fretten liggen. Verder moet de hals recht zijn en de stemmechanieken gemakkelijk kunnen draaien. Een goede gitaarwinkel kan je ook adviseren over welke maat gitaar het beste bij je past en kan indien nodig een budget met jou afstemmen. Wij raden de volgende twee winkels in Eindhoven aan: Rock City Guitar Shop (di t/m za) en Keyboardcentrum (di t/m za). Beide winkels hebben een mooie selectie waar wij als school achter staan.

  Als je start met muziekles raden wij aan om te beginnen met een Spaanse gitaar en later over te stappen naar een elektrische gitaar. Direct starten met een elektrische gitaar is ook mogelijk, maar kan wat meer doorzettingsvermogen vergen, en spelen kan in het begin wat pijnlijk zijn.

  Als je lessen volgt bij MijnMuziekles, kun je ook een gitaar huren bij Keyboardcentrum. De eerste termijn is 3 maanden en de huurprijs is inclusief een tas en een tuner. De huur wordt vervolgens in mindering gebracht wanneer je besluit het instrument aan te schaffen.

 • Zeker weten! We hebben gemerkt dat leerlingen vaak binnen 1-2 maanden willen stoppen als ze geen instrument hebben. Vergelijk het met voetballen; zonder voetbalschoenen kom je niet ver. Of zwemmen zonder zwembroek. Dus voor muziekles is een instrument echt noodzakelijk. Als je twijfelt, probeer dan eerst een instrument van kennissen te lenen. Maar als je serieus aan de slag wilt, koop dan vooral een nieuw instrument zodat je optimaal kunt profiteren van de lessen. We raden aan om een instrument niet online te bestellen, maar om het in een winkel te kopen, zodat het instrument de juiste updates en afstellingen heeft.

 • Wij adviseren om je instrument bij een winkel te kopen! Als je een instrument tweedehands, bijvoorbeeld via Marktplaats wil kopen is het verstandig goed te controleren of er defecten zijn om teleurstellingen te voorkomen. We raden aan om een instrument persoonlijk uit te proberen. Het geluid moet je aanspreken en het spelen moet gemakkelijk zijn. Daarom verwijzen we je naar onze vertrouwde winkels in Eindhoven: Keyboard Centrum (Heezerweg 93) en Rock City Guitar Shop (Tongelresestraat 337).

Planning

 • Bij een abonnement worden er in principe geen lessen gepland op zon- en feestdagen, wij houden rekening met de schoolvakanties van de basisschool. Alleen de meivakantie kan in onze planning afwijken, omdat iedere school in Eindhoven een andere planning heeft. Bekijk de jaarplanning op onze website om te weten welke weken wij vakantie hebben.

 • In ons planningsprogramma werken we met 'even' en 'oneven' weken. Ongeveer elke 5-6 jaar vindt er een wisseling plaats in dit systeem vanwege het feit dat er dan 53 weken in één jaar zitten. Op dat moment passen wij de planning handmatig aan, zodat de even weken even blijven en vice versa voor de oneven weken. Binnen dit systeem kan het voorkomen dat je af en toe geen les hebt, omdat de planning soms ongunstig uitkomt. Echter, de betaling van het voorschot verloopt wel gewoon automatisch door. Uiteindelijk worden de niet geplande lessen niet doorberekend in de eindafrekening.

 • Een van de redenen waarom wij zulke leuke en kundige docenten hebben, is dat het echte muzikanten zijn. Dit betekent ook dat het kan voorkomen dat de docent niet aanwezig kan zijn vanwege een optreden. Als onze docent niet aanwezig kan zijn, wordt de les ingehaald of wordt er een invaller geregeld. Je wordt hierover van tevoren op de hoogte gesteld door de docent zelf, ook de inhaallessen worden door de docent geregeld.

 • Alleen bij de strippenkaartlessen kun je tot 48 uur van tevoren je les annuleren of verzetten. Dit kan via ons e-mailadres info@mijnmuziekles.nl of via WhatsApp. Als je lessen voor de toekomst plant, blijft je lestijd voor je gereserveerd. Als je echter geen lessen meer hebt gepland voor de toekomst, kunnen wij de lestijd aan een andere leerling toewijzen, mogelijk zelfs al op de dag na je les. Daarom raden we aan om de lessen op tijd door te plannen, uiterlijk een dag voor de laatst geplande les.

 • Je plant deze lessen in overleg met de administratie via info@mijnmuziekles.nl of via WhatsApp, waarbij je kunt aangeven wanneer je les wilt hebben. In principe wordt een vaste dag en tijd afgesproken voor jouw lesmoment. Als je lessen blijft plannen, behoud je je plek. Als er geen lessen meer worden gepland, kunnen andere leerlingen de lestijd overnemen.

Financieel

 • Wij werken met een maandelijks voorschot waarbij de lessen per schooljaar worden verdeeld over 12 maanden. In het lopende schooljaar wordt een vast voorschot per maand berekend, ongeacht het aantal per maand geplande lessen. Pas wanneer je besluit op te zeggen, berekenen wij hoeveel lessen daadwerkelijk gepland zijn volgens de vaste planning. Wij tellen de lessen binnen de opzegtermijn van 1 maand mee en dan vindt verrekening plaats met het voorschot. We sturen je een factuur zodra de berekening klaar is. Hierop worden de aanvankelijk geplande lessen samen met het gefactureerde voorschot vermeld. De laatste factuur dient door jou zelf te worden voldaan aangezien die NIET wordt meegenomen in de incasso. Alles wordt duidelijk gecommuniceerd in de e-mails die je ontvangt.

 • Wanneer een betaling is gestorneerd, te weinig saldo, zelf teruggehaald, om welke reden dan ook, brengen wij altijd de bankkosten in rekening op je rekeningoverzicht. In 2024 bedraagt dit bedrag € 3,30 per stornering. Voordat je zelf tot storneren overgaat, is het ook daarom het beste om eerst contact op te nemen met onze administratie.

 • Wanneer je onder de 21 jaar bent, hoeven wij geen btw over die lessen af te dragen. Ben je bij inschrijving en/of wijziging ouder dan 21 jaar, dan dienen wij wel btw over jouw lessen af te dragen en zijn die lessen duurder.

  NB: Volgens de regels van de Belastingdienst mogen doorlopende contracten worden voortgezet. Als je bij MijnMuziekles bent ingeschreven en jonger bent dan 21 jaar, maar tijdens de looptijd van je overeenkomst de leeftijd van 21 bereikt, beschouwen wij dit als een doorlopende overeenkomst. In dit geval hoeven wij pas btw af te dragen wanneer er een wijziging plaatsvindt binnen je abonnement/overeenkomst/contract. We mogen dan de lesprijs handhaven alsof je nog steeds onder de 21 jaar bent. Bij een aanpassing binnen je abonnement beschouwen we dit echter als een nieuwe overeenkomst, waarbij de 'ouder dan 21 prijs' weer van toepassing is en wij de btw van je lessen zullen afdragen.

 • Hoe werkt onze inschrijfprocedure?
  -Vraag een proefles aan via: mijnmuziekles.nl/proefles
  -Na de proefles vragen wij per e-mail hoe het is geweest en of je wilt starten. Deze e-mail ontvang je de dag na je proefles. Tip: voeg ons ook meteen toe aan je veilige lijst zodat je geen communicatie mist!
  -Je ontvangt een e-mail met een link naar je inschrijving. Houd je bankgegevens bij de hand en let goed op wat je invult bij ouder/kind.
  -We hebben je geboortedatum nodig voor de btw-prijzen.
  -We hebben je adresgegevens nodig voor de factuur (een wettelijke eis van de belastingdienst).
  -We bevestigen je inschrijving en het eerstvolgende lesmoment.

  Welkom en veel plezier met de lessen!

 • Een strippenkaart wordt in 1 keer afgerekend en de lessen plannen wij het liefst meteen allemaal in. We sturen je een betaallink voor het totaalbedrag.

 • Wanneer je een abonnement hebt, betaal je een vast maandelijks voorschot. Voor het schooljaar '23/'24 hebben wij 40 lesweken berekend, waardoor bij een wekelijks abonnement een voorschot van ongeveer 3,4 lessen per maand geldt. Dit aantal wordt verkregen door de 40 lessen te delen door de 12 maanden van het jaar.

  Let op! De eerste maandelijkse betaling is vaak hoger, omdat wij alleen rond de 1e van de maand incasseren. Je betaalt dan het eerste maandbedrag van de aankomende maand, maar ook het voorschot voor de lopende maand.

Boek nu een proefles

Bij MijnMuziekles mag voor €5,- een muziekles proberen zonder verdere verplichtingen. Vind je het leuk? Kies dan voor een abonnement of een 5-strippenkaart. De kosten voor de proefles worden verrekend met het inschrijfgeld als je start
Boek een proefles