De leukste muziekschool van Eindhoven & Nuenen!

Instrument kopen

Bij het volgen van muziekles hoort natuurlijk ook een geschikt instrument. Wij adviseren je om je instrument in een fysieke winkel te kopen, niet online. Het is belangrijk dat je een instrument kan vasthouden en testen om te weten of dit voor jou het geschikte instrument is. De medewerkers van de winkel kunnen jou bovendien helpen met het maken van de juiste keuze, passend bij jouw wensen op het gebied van een instrument. Naast het steunen van een lokale ondernemer help je ook jezelf bij het kopen van een instrument bij een fysieke winkel bij jou in de buurt. Op het moment dat je vragen hebt over je instrument of er is een defect, dan kan je snel en adequaat geholpen worden in de winkel. Bij een aankoop online ben je je instrument vaak lang kwijt wanneer er een reparatie plaats moet vinden en moet deze opgestuurd worden naar de verkoper.

Gitaar

Buiten het feit dat een gitaar mooi moet klinken, is het belangrijk voor de gitaarlessen dat je een gitaar hebt waarvan de snaren niet te hoog op de fretten liggen. Verder moet de hals recht zijn en de stemmechanieken gemakkelijk kunnen draaien. Een Spaanse gitaar kan licht krimpen of uitzetten bij warmte/kou waardoor een extra afstelbeurt in de winkel nodig is, vaak is dit gratis wanneer je de gitaar bij deze winkel gekocht hebt.

Je docent en/of medewerker van de winkel kan samen met jou bepalen of je een kindermaat (3/4) nodig hebt of een volwassen maat (4/4). Vaak kunnen kinderen vanaf 10 jaar op een volwassen maat spelen. Voor het volgen van gitaarles heb je een gitaar, hoes en stemapparaat nodig. Bij elektrische gitaar heb je ook een jackkabel nodig voor de lessen en een versterker voor thuis.

Piano

Een akoestische piano is het meest natuurgetrouwe instrument en een goede keuze. Echter, met de hedendaagse technieken, speelt en klinkt een digitale piano zo goed dat veel mensen kiezen voor een digitale piano. Je kunt op ieder geluidsniveau spelen, of zelfs met hoofdtelefoon, er zijn geen stemkosten, is makkelijker verplaatsbaar en veel gunstiger in aanschafprijs. Wij hebben op onze hoofdlocatie één lokaal met een vleugel, alle pianolessen in overige ruimtes geven we op prachtig klinkende digitale piano's.

Keyboard

Voor de keyboardlessen adviseren wij een keyboard met 5 octaven, oftewel 61 toetsen. Belangrijk is dat het keyboard aanslaggevoelige toetsen heeft. Deze aanslag is nodig om gevoel te leggen in je spel. De hedendaagse keyboards beschikken over ritmes/stijlen waarmee je ook de nieuwste muziek kunt spelen.

Drumstel

Start je met drummen? Natuurlijk is een akoestisch drumstel heel gaaf, maar deze is wel erg gehorig voor je omgeving. Niet iedereen heeft een ruimte om een akoestisch drumstel te plaatsen, daarom kan een digitaal drumstel uitkomst bieden. Bekijk in de winkel vooral de verschillende opties en overweeg of jij je buren wil laten meegenieten met jouw drumkunsten of juist niet. Er bestaan voor de toms van een akoestisch drumstel ook dempmatten. Voor het volgen van drumles heb je eigen stokken nodig. De meest standaard maat voor drumstokken is '5A'.

Viool

Voor kinderen adviseren we het huren van een viool in plaats van het kopen hiervan. Aangezien kinderen nog groeien is het voordeliger om een viool in de juiste maat te huren, en pas te kopen als het kind uitgegroeid is. Voor de proefles hebben wij een viool beschikbaar, wanneer je start met vioolles heb je een eigen viool nodig.

Overige instrumenten

Heb je advies nodig over een van de andere instrumenten? Neem dan even contact met ons op en we kijken of we je verder kunnen helpen!

Boek nu een proefles

Bij MijnMuziekles mag voor €5,- een muziekles proberen zonder verdere verplichtingen. Vind je het leuk? Kies dan voor een abonnement of een 5-strippenkaart. De kosten voor de proefles worden verrekend met het inschrijfgeld als je start
Boek een proefles