Music Match Maker 20 mei 2017

Muziekkompas is een samenwerkingsverband tussen POPEI en de muziekscholen SingShop, Gehannes, Centrum voor Pop & Jazz en MijnMuziekles. Zij merken dat het voor muzikanten lastig kan zijn om een band te vinden. Andersom is het voor bands die een bandlid zoeken ook vaak lastig een geschikt persoon te vinden. Muziekkompas heeft daarom het initiatief genomen om naast het gebruik van het forum op www.muziekkompas.com, waarop muzikanten elkaar online kunnen ontmoeten, ook een offline ontmoetingsdag te organiseren. Deze dag is voor iedereen die met andere muzikanten samen wil spelen, zowel in kleine bezetting als in bandvorm, en is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Programma:
De Music Match Maker begint met een intake tussen 11.00 en 11.30 uur. Men wordt ingetekend op de intakelijst en krijgt een sticker opgeplakt met meer informatie (band/solist en welk instrument).

Daarna volgt er een showcase voor alle bands die een muzikant zoeken. Elke band speelt 1 nummer en wordt kort geïnterviewd. Let op! Het gaat hier dus om een mogelijkheid om je sound te laten horen en jezelf heel kort te presenteren. Zie het dus niet als een optreden! Daarna is het ook mogelijk voor solisten om zich te presenteren. Hierbij worden ze indien gewenst begeleid door de docentenband met docenten van Muziekkompas. Let op: als jezelf of je band presenteert, zorg er dan voor dat je speelklaar bent zodra je aan de beurt bent. Dus: alle benodigdheden bij de hand en de gitaren gestemd.

De middag wordt afgesloten met eventuele individuele matches. Zo kan er tot 15.00 uur een repetitieruimte ingedoken worden om elkaar beter te leren kennen of kan er meegedaan worden met de jamsessie in de zaal.

Aanmelden:
Alle bands en muzikanten zijn welkom! Het is aan te raden je van tevoren aan te melden door een mail te sturen naar info@muziekkompas.com met daarin je naam, leeftijd, instrument(en), favoriete muziekgenre(s) en wat voor een muzikant/band je precies zoekt. Muziekkompas zal dan meer informatie geven over de middag en actief gaan zoeken naar een match. Ook ben je dan tijdens de dag zelf beter ‘vindbaar’ door middel van de overzichtjes die worden uitgedeeld.