De leukste muziekschool van Eindhoven & Nuenen!

Yanou van den Boer

Yanou den Boer
Stijlen:
Rock
Metal
Folk
Lesdagen:
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Leslocaties:
Hoofdlocatie, 1e Wilakkersstraat, Tuindorp, Stratum, Eindhoven
van Kinsbergenstraat, Hemelrijken, Woensel, Eindhoven

Muziekdocent Yanou van den Boer

Hoe lang maak je al muziek?

Eigenlijk al zo lang ik me kan herinneren! Ik ben opgegroeid met muziek en al heel vroeg begonnen met zingen en piano spelen. Op mijn twaalfde ben ik muziek echt serieus gaan nemen en speelde ik in mijn eerste bandje. Ik had meteen door dat dit echt mijn passie was en heb daarna ook een muziekopleiding gedaan: De MetalFactory. Hier ben ik in 2023 afgestudeerd als vocalist. Ik heb er veel waardevolle dingen geleerd.

Wat maakt jouw instrument zo leuk?

Zang is mijn hoofdinstrument en het leuke daaraan vind ik dat er echt mijn gevoel en creativiteit in kwijt kan. Het is namelijk een heel vrij instrument en je hebt het altijd bij je. Buiten normaal zingen ben ik ook veel bezig met extreme vocalen; grunts, screams en distortion. Het grappige hieraan is dat mensen vaak niet verwachten dat uit een relatief klein meisje zo'n geluid kan komen. Daar kan ik altijd wel om lachen.

Welke instrumenten speel je nog meer?

Piano en gitaar!

Wat vind je het leukste aan lesgeven?

Muziek kan enorm veel kan bijdragen in iemands leven. Je kan er je creativiteit en gevoel in kwijt, en bovendien veel plezier maken. Muziek is heel mijn leven al heel belangrijk voor mij, en dat wil ik ook graag aan anderen meegeven. Het is super mooi om te zien hoe iemand eindelijk uit zijn schulp durft te kruipen door middel van muziek, en steeds meer durft en wil ontdekken kwa creativiteit en muzikaliteit. Zo'n ontwikkeling is heel leuk om mee te maken, en nog leuker om aan bij te kunnen dragen!

Welke artiest/band geeft jou veel inspiratie?

Ik luister het meest naar metal, en ook naar rock en folk.
Ik haal mijn inspiratie uit veel verschillende artiesten! Om er een paar te noemen;
Opeth, Death, Behemoth, Gojira, Heilung, Myrkur, System of a Down, Lorna Shore, Radiohead, Candlemass, Dying Fetus, Pearl Jam, Obituary, Cannibal Corpse, Jinjer, Rage Against the Machine... en kan nog zeker nog wel even doorgaan!

Treed je zelf ook op?

Sinds mijn twaalfde al? Ik speel nu ook in bands en haal daar veel plezier uit. Met mijn band Vrøde maken we een mix tussen metal en folk, en treden we regelmatig op. Daarnaast zing ik nog in een System of a Down tribute band, genaamd F**k the System, waarmee het ook erg leuk is om op te treden. Mensen kennen de nummers dus doen lekker mee.

Wat is het beste concert dat je ooit gezien hebt?

Gojira in 013! Ze speelden zooo strak en gebruikten ook nog eens hele gave visuals. Respect voor die gasten!

Wat is je favoriete nummer om te coveren?

Perennial van Jinjer! Leuke mix tussen clean en heavy vocals:)

Hoe omschrijven anderen jou in drie woorden?

Enthousiast, sociaal en behulpzaam.

Sinds welk jaar geef je les?

In 2021 heb ik voor het eerst zangles gegeven. Sinds 2023 ook bij MijnMuziekles.

Waar kunnen we jou ‘s nachts voor wakker maken?

Kaas!

Wat wil je verder nog over jezelf vertellen?

Naast muziek maken ben ik een hele grote fan van tatoeages. Ik teken en ontwerp zelf veel, en ben ook hard aan het oefenen met tatoeëren! Stiekem hoop ik dit in de toekomst te kunnen combineren met muziek. Hoe vet zou dat zijn, van mijn twee grootste passies mijn werk maken:)