De leukste muziekschool van Eindhoven & Nuenen!
Gitaardocent en beginners pianolessen

Tim Knapen

Tim Knapen
Stijlen:
Rock
Metal
Alle stijlen
Lesdagen:
Maandag
Woensdag
Leslocaties:
Hoofdlocatie, Heezerweg, Tuindorp, Stratum, Eindhoven

Muziekdocent Tim Knapen

Hoe lang maak je al muziek?

Ik ben begonnen met de trombone in 2007/2008, waarna ik snel begonnen ben met meerdere instrumenten. Sinds 2011 is gitaar mijn hoofdinstrument geworden. Dit kwam het meest overeen met mijn favoriete muziekstijlen! Ik heb sindsdien opleidingen gevolgd voor muziek, zoals Metal Factory in Eindhoven, en Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam.

Wat maakt jouw instrument zo leuk?

Gitaar is heel erg divers. Je kan een gitaar toevoegen in bijna alle stijlen muziek en niemand zal het vreemd vinden. Of je nou rock speelt op een elektrische gitaar, popmuziek met een akoestische gitaar of zelfs gitaar toevoegt aan elektronische muziek, alles klinkt er gewoon fijn mee!

Welke instrumenten speel je nog meer?

Naast gitaar bespeel ik nog de bas, piano, drums, en maak ik soms een uitschieter naar zang. Daarnaast heb ik een voorliefde voor ietwat onbekendere instrumenten die ik ook wel eens wil spelen, zoals de EWI en de Ocarina.

Wat vind je het leukste aan lesgeven?

Voor mij is het het overbrengen van het geluk dat muziek maken kan zijn. Het moment dat iemand realiseert dat ze iets kunnen wat ze voor een les niet snapten is altijd heel leuk om te zien. Mensen beginnen te glunderen zodra ze het doorhebben!

Welke artiest/band geeft jou veel inspiratie?

Een van mijn grootste inspiraties is T-SQUARE, een instrumentale Japanse jazz-fusion band. Daarnaast ben ik groot fan van Carpenter Brut, Gunship, maar ook van oudere artiesten, zoals Chicago, Vangelis en Dire Straits. In elk genre haal ik wel inspiratie uit een bepaalde artiest. Er is geen genre wat ik niet luister!

Treed je zelf ook op?

Absoluut! Ik heb op dit moment geen band, maar ik wil mijn eigen projecten beginnen, en sta altijd open voor bands en ideeën!

Wat is het beste concert dat je ooit gezien hebt?

Carpenter Brut toen ze in November 2023 in Tilburg stonden. Naast een supergoede stage presence hadden ze ook een geluidskwaliteit alsof ik naar een studio-opname zat te luisteren.

Wat is je favoriete nummer om te coveren?

John Petrucci - Glasgow Kiss is voor mij toch het meest heerlijke nummer om te spelen op de gitaar!

Hoe omschrijven anderen jou in drie woorden?

Enthousiast, humoristisch, behulpzaam

Sinds welk jaar geef je les?

Ik ben begonnen met lesgeven door mijn opleiding op Codarts waar ik Docent Muziek studeerde. Hier heb ik veel aan gehad en heb ook veel voor klassen gestaan. Sinds 2023 ben ik begonnen met lesgeven in mijn thuisstudio, en in 2024 begon ik bij MijnMuziekles!

Waar kunnen we jou ‘s nachts voor wakker maken?

Ik ben nogal een nachtuil dus 's nachts wakker maken komt niet snel voor... daarnaast slaap ik graag lekker uit, dus laat mij in bed alsjeblieft met rust. 😴

Wat wil je verder nog over jezelf vertellen?

Naast muziek ben ik ook een gigantische nerd op het gebied van games, anime en manga. Begin hier niet over tegen mij tijdens de les, want dan blijf ik doorratelen en komen we niet meer aan de les. 😝