De leukste muziekschool van Eindhoven & Nuenen!
Expert Gitaar, beginners piano.

Guus Verschuuren

Guus Verschuren
Instrument:
Stijlen:
Rock
Pop
Funk
Improvisatie
Blues
Lesdagen:
Zaterdag
Leslocaties:

Muziekdocent Guus Verschuuren

Hoe lang maak je al muziek?

Ik ben begonnen met gitaar spelen toen ik 5 jaar oud was en sindsdien nooit meer gestopt met muziek maken, spelen en luisteren.

Wat maakt jouw instrument zo leuk?

Ik vind gitaar zo leuk omdat het een hele fijne manier is om jezelf te uiten. Je kunt als het ware praten met je vingers in plaats van met je stem. Daarnaast ben je nooit uitgeleerd; er is zoveel te leren en dat maakt het heel interessant en uitdagend.

Welke instrumenten speel je nog meer?

Ik begon na een aantal jaar gitaar spelen overal op te trommelen en zodoende ben ik ook gaan drummen. Ik heb drie jaar drumles gehad. Later heb ik ook een basgitaar gekocht en sinds een aantal jaar speel ik ook piano. Super handig om van verschillende instrumenten iets af te weten!

Wat vind je het leukste aan lesgeven?

Ik vind het super leuk om mijn kennis over te brengen aan anderen en om samen met iemand ergens aan te werken en te merken dat daar vooruitgang in zit. Ook vind ik het sociale contact en de band die je opbouwt met iemand heel interessant en belangrijk. Hopelijk kan ik mijn enthousiasme voor de gitaar overbrengen op andere mensen omdat er zoveel plezier aan te beleven is.

Welke artiest/band geeft jou veel inspiratie?

Ik ben veel geïnspireerd door bands uit de 70’s en 80’s zoals Pink Floyd, Led Zeppelin en Toto. Qua gitaristen luister ik veel naar bluesgitaristen, bijvoorbeeld Stevie Ray Vaughan, BB King en Eric Clapton, maar ook modernere gitaristen als Derek Trucks, Marcus King en John Mayer. De laatste tijd vind ik Jazz/ Fusion ook heel interessant, dus moeten Robben Ford, Larry Carlton en Guthrie Govan ook genoemd worden.

Treed je zelf ook op?

Zeker! Ik heb twee coverbandjes in de omgeving Eindhoven waar ik vooral blues/rock nummers mee speel, en in Rotterdam op het conservatorium speel ik in verschillende pop/soul bandjes waar ik allemaal regelmatig mee optreed.

Wat is het beste concert dat je ooit gezien hebt?

Ik heb een aantal jaar geleden Neil Young zien spelen in de Ziggo Dome. Dat was een concert van bijna 3 uur aan een stuk. Super goed en heel inspirerend! Zijn muziek en werk op Déja Vu van CSNY is sowieso een aanrader voor iedereen om naar te luisteren.

Wat is je favoriete nummer om te coveren?

Layla! De Clapton MTV of Derek & The Dominos versie maakt niet uit, ik vind ze allemaal even goed. Het is een vette riff en je kunt er heerlijk over soleren.

Hoe omschrijven anderen jou in drie woorden?

Sociaal, Enthousiast, Motiverend

Sinds welk jaar geef je les?

In het verleden heb ik verschillende keren les gegeven of ingevallen, en vanaf medio 2024 begin ik bij Mijn Muziekles.

Waar kunnen we jou ‘s nachts voor wakker maken?

Mooie gitaren, auto’s (Porsche 911!) en goede koffie

Wat wil je verder nog over jezelf vertellen?

Naast dat ik les geef, studeer ik doordeweeks aan Codarts, het conservatorium in Rotterdam. Het is super leuk om les te krijgen van alle goede docenten die daar zitten. Dat is heel inspirerend en ik merk dat ik daardoor zelf ook veel vooruit ga. In mijn vrije tijd ben ik (uiteraard) veel bezig met spelen, maar hou ik ook van gezelligheid met vrienden en feestjes op zijn tijd. In mijn drukke weken probeer ik ook nog te gaan tennissen of naar de sportschool te gaan, maar dat komt er niet altijd van 😉