De leukste muziekschool van Eindhoven & Nuenen!

Daan Kruysifix

Daan Kruysifix
Instrument:
Stijlen:
Rock
Metal
Punk
Improvisatie
Alle stijlen
Lesdagen:
Maandag
Dinsdag
Leslocaties:
Hoofdlocatie, Heezerweg, Tuindorp, Stratum, Eindhoven
Bs 't Karregat, Tongelre, Eindhoven

Muziekdocent Daan Kruysifix

Hoe lang maak je al muziek?

"Ik speel nu ongeveer 6,5 jaar gitaar.
Al sinds dat ik in de wieg lig, hou ik ontzettend veel van muziek. Zelf ben ik toen ik 8 jaar was begonnen met gitaarles, toen nog akoestisch.
Na 3 jaar op les te hebben gezeten, was ik gestopt en ben ik heel erg veel elektronische muziek gaan luisteren, zoals hardcore en dubstep. Toen ik ongeveer 13 jaar was, begon het gitaarspelen weer ontzettend te kriebelen en heb ik het weer opgepakt. Door nummers zoals "Sweet Child O' Mine" en "Smells Like Teen Spirit" werd ik helemaal fan van de elektrische gitaar en kocht ik al snel mijn eerste elektrische gitaar. Ik speel nu nog steeds vooral elektrische gitaar, maar pak zo nu en dan ook mijn akoestische gitaar op omdat het toch een prachtig geluidje geeft."

Wat maakt jouw instrument zo leuk?

Het mooie aan de gitaar vind ik dat het een relatief makkelijk instrument is om te leren maar een super veelzijdig geluid geeft en nog eens makkelijk mee te nemen ook.
Er zijn ontelbaar veel muziekgenres waar de gitaar gewoon niet uit weg te denken is en met een goede reden. De gitaar geeft je veel mogelijkheden die je bij andere instrumenten niet hebt, het kan zowel een ritme als lead instrument zijn, harde muziek of mooie zachte melodieën, akoestisch of elektrisch etc.

Welke instrumenten speel je nog meer?

Ik speel soms wel een basgitaar om m’n creativiteit te kietelen. Ook zing ik zo nu en dan wel eens

Wat vind je het leukste aan lesgeven?

Muziek maken en spelen is ontzetten goed voor je hoofd en ik wil dit heel graag stimuleren bij de jeugd. Ook hou ik super veel van mensen helpen, en als dat dan ook nog met een instrument is is twee vliegen in een klap voor mij. Ik word altijd helemaal enthousiast als iemand een instrument wilt leren spelen of beter wilt worden op zijn/haar instrument.

Welke artiest/band geeft jou veel inspiratie?

Ik heb een ontzettend brede muzieksmaak, maar bands zoals Tool, Gojira en Opeth geven me ontzettend veel inspiratie. Ook oude jaren 70 80 en 90 klassiekers gaan er altijd in bij mij, net als klassieke muziek.

Treed je zelf ook op?

Yes! Ik treed op de school waar ik muziek studeer (metal factory Eindhoven) 4 keer per jaar op. Daarnaast speel ik ook in een eigen band waar we wel eens mee optreden. Optreden is naar mijn mening het leukste wat er is. Je eigen product of cover laten zien voor familie, vrienden of mensen die je niet kent geeft me altijd een enorme kick.

Wat is het beste concert dat je ooit gezien hebt?

Er zijn echt super veel concerten die enorm goed waren, maar het optreden van heavy metal band sepultura in de MainStage van Dynamo Eindhoven was wel echt het hoogtepunt voor mij. Ik kijk ook regelmatig klassieke concerten op YouTube, ik denk dat zo’n concert alles zou overtreffen als ik daar ooit bij zou zijn.

Wat is je favoriete nummer om te coveren?

Het nummer crystal mountain van de metalband death vind ik altijd geweldig om te spelen, het heeft super veel snelle loopjes, harde ritmegitaar, een geweldige solo maar ook mooie stukken, alles wat je in een nummer moet hebben dus!:)

Hoe omschrijven anderen jou in drie woorden?

Sociaal, geduldig en mezelf

Sinds welk jaar geef je les?

Ik geef vanaf 2020 zo hier en daar voor spek en bonen les aan mensen die graag is op gitaar willen leren, sinds 2024 ben ik werkzaam bij MijnMuziekles ! 🙂

Waar kunnen we jou ‘s nachts voor wakker maken?

Een wandeling door een mooi natuurgebied!
Maak me wel maar gewoon in de ochtend wakker, anders zie ik niet veel buiten:)

Wat wil je verder nog over jezelf vertellen?

Domme vragen bestaan bij mij niet, je kan altijd alles aan mij vragen of tegen me zeggen zonder dat ik er raar van op zal kijken. Ook als ik zelf iets verkeerd doe ik mijn les hoor ik het heel erg graag.

Over het algemeen speel ik veel rock en metal muziek, maar als je een liedje van Ed Sheeran of Dua Lipa of wie dan ook wilt leren gaan we dat gewoon doen!