De leukste muziekschool van Eindhoven & Nuenen!
Ik vind het fantastisch om mijn passie en kennis over te dragen en er is niets mooiers om te zien wanneer dit wordt opgepakt.

Bas Houben

bas lachend achter dj set
Instrument:
Stijlen:
Alle stijlen
Deephouse
Techno
Trance
Classics
Techhouse
EDM
Drum-'n-bass
Hardstyle
Hardcore
Electro
Lesdagen:
Dinsdag
Leslocaties:
Hoofdlocatie, Heezerweg, Tuindorp, Stratum, Eindhoven

Muziekdocent Bas Houben

Hoe lang maak je al muziek?

Ik ben in 2006 begonnen met het DJ vak. Ik ging hiervoor al naar feesten en vond het ontzettend gaaf om te zien wat de kracht is van een DJ tijdens het draaien van zijn muziek. Ik ben vroeger begonnen met het draaien van vinyl, je weet wel, die grote zwarte schijven. Weet je het niet? Dan vertel ik je er graag over in mijn lessen. Vervolgens heb ik veel vanaf cd gedraaid en ben later pas overgestapt op USB. Behoorlijk oldschool dus!

Wat maakt jouw instrument zo leuk?

Er is niets mooier om mensen te verblijden met (house) muziek en wanneer je met vinyl draait is het nog echt keihard werken! Daarnaast is het gebruiken van fx en loepjes tijdens je gig ook fantastisch om te doen.

Welke instrumenten speel je nog meer?

Buiten dat ik DJ ben produceer ik ook mijn eigen muziek. (deephouse, progressive, techno).

Wat vind je het leukste aan lesgeven?

Ik vind het fantastisch om mijn passie en kennis over te dragen en er is niets mooiers om te zien wanneer dit wordt opgepakt. Mensen een lach op het gezicht toveren is het mooiste wat er is. Of dat nou tijdens het draaien, of lesgeven is.

Welke artiest/band geeft jou veel inspiratie?

Armin van Buuren! By far. Ik heb ontzettend veel respect voor Armin. Hij is samen met Ferry Corsten en DJ Tiësto 1 van de grondleggers van de Nederlandse trance geweest. Ondanks zijn populaire pop muziek (waar ik persoonlijk niets aan vind) heeft hij nog steeds zijn wekelijkse ASOT show waar de beste trance, en talenten voorbij komen.

Treed je zelf ook op?

In de 15 jaar dat ik draai, heb ik al ontelbare momenten op het podium gestaan. Zowel in het binnen, als buitenland. Landen als Duitsland, Malta, Spanje en Egypte heb ik mijn kunsten mogen vertonen.

Wat is het beste concert dat je ooit gezien hebt?

Hans Zimmer! Een waanzinnige componist en werkelijk prachtige (film) muziek. Weet je niet wie Hans Zimmer is? Hij heeft onder andere de muziek voor de Lion King geschreven.

Hoe omschrijven anderen jou in drie woorden?

Spontaan, enthousiast, sociaal

Sinds welk jaar geef je les?

Ik geef sinds 2012 les.

Waar kunnen we jou ‘s nachts voor wakker maken?

Liever niet! gewoon lekker laten liggen. Maaaaaaar, voor huisgemaakte tiramisu ben ik altijd wel te porren

Wat wil je verder nog over jezelf vertellen?

Mijn motto is: Er is geen goed of slecht in muziek, alleen smaak. Je kunt iets mooi vinden of niet, maar als het niet jouw ding is, wil het niet zeggen dat anderen het niet mooi kunnen vinden