De leukste muziekschool van Eindhoven & Nuenen!
Nieuws

Cursus Songwriting voor beginners en gevorderden

Geschreven door Bob Willemstein op 4 november 2014

Heb je wat zanglijnen in je hoofd, een akkoordenschema in de vingers, of wat flarden tekst op papier, maar weet je niet hoe je nu verder moet om er een goed liedje van te maken?

Speel je voornamelijk bestaande popliedjes en wil je ook eens een eigen song te schrijven? Of misschien heb je al een heel eigen repertoire bij elkaar geschreven en wil je er eens kritisch naar laten kijken en het naar een hoger plan tillen? Het kan allemaal bij de cursus songwriting van Jeroen Kant.

Jeroen Kant studeerde in 2009 af als songwriter aan het Rotterdams conservatorium. Sindsdien heeft hij vier eigen albums uitgebracht, waarmee hij vele optredens deed in café's, popzalen, theaters en festivals in Nederland en België. Hij won de publieksprijs van De Grote Prijs van Nederland en in Vlaanderen won hij de Nekka-prijs. Hij was te zien op TV bij De Beste Singer Songwriter van Nederland en schreef liedjes in opdracht o.a. voor Zwarte Cross en de VPRO. Daarnaast runt hij ook nog eens zijn eigen muzieklabel Bastaard Platen. In 2017 komt zijn vijfde album uit.

Omdat iedereen een andere stijl en niveau heeft, omdat iedereen andere wensen heeft en tegen andere problemen aanloopt, wordt er tijdens deze cursus één op één en op maat gewerkt aan de eigen liedjes. Geheel afhankelijk van waar de cursist staat, wordt er gekeken naar songstructuren, akkoordenopbouw, rijmschema's, teksten en taalgebruik, zang, harmonieën, melodieën, uitspraak, speeltechniek, vocabulaire, thematiek, etcetera. Voor de gevorderden wordt er ook gewerkt aan de volgende stap: hoe profileer je jezelf als nieuwe singer-songwriter, hoe krijg je een eigen smoel? Het einde van de cursus wordt door iedereen afgesloten met een live-optreden, waarbij de nieuw geschreven liedjes voor publiek worden uitgevoerd.

Kosten: 250 euro voor 10 sessies inclusief optreden en studio opname. Heb je interesse? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier! 

arrow-down