De leukste muziekschool van Eindhoven & Nuenen!

Tonia Ioannou

Instrument:
Stijlen:
Klassiek
Pop
Alle stijlen
Lesdagen:
Maandag
Vrijdag
Leslocaties:
Hoofdlocatie, Heezerweg, Tuindorp, Stratum, Eindhoven

Muziekdocent Tonia Ioannou

Hoe lang maak je al muziek?

Ik ben op jonge leeftijd begonnen met het verkennen van mijn muzikale talenten. Mijn reis in de muziek begon toen ik slechts vijf jaar oud was, toen ik voor het eerst in aanraking kwam met de prachtige klanken van de piano.

Wat maakt jouw instrument zo leuk?

Wat me zo intrigeert aan de piano, is het feit dat het eigenlijk een heel orkest in één instrument is. Elke keer dat ik plaatsneem achter de toetsen, voel ik me als een dirigent die de controle heeft over een breed scala aan klanken en emoties.

Welke instrumenten speel je nog meer?

Naast mijn passie voor piano, heb ik ook ervaring met het bespelen van de hoorn. Bovendien heb ik een poging gewaagd om gitaar te leren spelen, maar helaas bleek dat niet mijn sterkste kant te zijn.

Wat vind je het leukste aan lesgeven?

Ik vind het heerlijk om samen te werken met mensen die dezelfde passie voor piano delen als ik. Het is inspirerend om te kunnen samenkomen met gelijkgestemde individuen en onze liefde voor muziek te delen. Het delen van ervaringen, technieken en muzikale inzichten met anderen verrijkt niet alleen mijn eigen muzikale reis, maar creëert ook een gevoel van gemeenschap en verbondenheid binnen de muzikale wereld.

Welke artiest/band geeft jou veel inspiratie?

Maria Joao Pires is een van mijn favoriete artiesten vanwege haar gevoeligheid en benadering van muziek.

Treed je zelf ook op?

Absoluut! Na jaren van toewijding en oefenen is het ervaren van de energie in een zaal tijdens een liveconcert werkelijk het grootste geschenk. Er is iets magisch aan de atmosfeer die ontstaat wanneer muziek live wordt uitgevoerd voor een publiek.

Wat is het beste concert dat je ooit gezien hebt?

Arkadi Volodos is werkelijk een meester in het vasthouden van de spanning en het creëren van een betoverende sfeer tijdens zijn optredens. Zijn virtuositeit en expressiviteit weten het publiek van begin tot eind te boeien, en het is echt bewonderenswaardig hoe hij gedurende twee uur lang de aandacht en emoties van de zaal weet vast te houden.

Hoe omschrijven anderen jou in drie woorden?

Positief, energiek en perfectionistisch.

Sinds welk jaar geef je les?

Ik ben begonnen met les geven in 2018 en sinds 2023 ook bij MijnMuziekles.

Waar kunnen we jou ‘s nachts voor wakker maken?

Maak mij niet wakker als je geen chips in je handen hebt.

Wat wil je verder nog over jezelf vertellen?

Vooruitgang kan alleen plaatsvinden in een gezonde geest en lichaam. Ik ben groot fan van Yoga, meditatie en gezond eten.