De leukste muziekschool van Eindhoven & Nuenen!
Het leukst aan lesgeven vind ik dat je mensen kunt zien groeien.

Thijs Wetzels

thijs zingt met microfoon en hand op hoofd
Stijlen:
Alle stijlen
Lesdagen:
Maandag
Dinsdag
Donderdag
Leslocaties:
Hoofdlocatie, Heezerweg, Tuindorp, Stratum, Eindhoven
Hoofdlocatie, 1e Wilakkersstraat, Tuindorp, Stratum, Eindhoven

Muziekdocent Thijs Wetzels

Hoe lang maak je al muziek?

Ik begon met muziek maken toen ik 6 was. Ik zong toen in een koor en speelden al een beetje gitaar. Mijn moeder werkte in een CD winkel en dit was eigenlijk mijn kinderdag verblijf, hier heb ik heel veel soorten muziek ontdekt.

Wat maakt jouw instrument zo leuk?

Zingen is zo leuk omdat het een heel persoonlijk instrument is, het is een instrument wat deel van jezelf is en dat je daarmee anderen mensen kunt raken is naar mijn mening iets heel moois. Met zingen kun je jezelf op zoveel manieren uiten of je nou blij, boos of verdrietig bent het kan allemaal, daarom is het ook een hele fijne uitlaatklep.

Welke instrumenten speel je nog meer?

Piano

Wat vind je het leukste aan lesgeven?

Het leukst aan les geven vind ik dat je mensen kunt zien groeien. Ook is het super fijn dat je met zang in de les echt even jezelf mag zijn en dat het belangrijkste doel plezier hebben is.

Welke artiest/band geeft jou veel inspiratie?

Ik krijg veel inspiratie van artiesten zoals Beth Hart, Frank Carillo en bands zoals StarBenders, Julliete and the Licks. Dit komt vooral omdat ze me raken of even blij laten voelen.

Treed je zelf ook op?

Ja ik heb met mijn oude band The MoonshineLizard veel opgetreden, daarmee heb ik op het bevrijdingsfestival van Brabant en in Paradiso gestaan. Daarnaast doe ik ook solo optredens met mijn project Sollis en ik heb benefietconcerten gedaan voor de Hersenstichting.

Wat is het beste concert dat je ooit gezien hebt?

Dat moet toch wel het optreden van Beth Hart in 013 zijn, ik was zo onder de indruk van hoe krachtig haar stem is dat ik er niet van geslapen heb.

Wat is je favoriete nummer om te coveren?

Dit is een moeilijke, ik vind namelijk veel nummers leuk om te coveren, maar ik denk dat stiekem “Your heart is as black as night” toch wel mijn favoriet is.

Hoe omschrijven anderen jou in drie woorden?

Direct, Eerlijk, Lief

Sinds welk jaar geef je les?

Ik geef les sinds 2017

Waar kunnen we jou ‘s nachts voor wakker maken?

Een kapsalon met knoflooksaus!!

Wat wil je verder nog over jezelf vertellen?

Dat ik af en toe een beetje gek ben en dat ik stiekem naast de harde rock en pop heel veel van soul, blues en jazz houd.