De leukste muziekschool van Eindhoven & Nuenen!
Kinderen vanaf 10 jaar

Lina van Herpen

Lina Van Gerwen
Instrument:
Stijlen:
Jazz
Rock
Metal
Pop
Punk
Lesdagen:
Maandag
Leslocaties:
Hoofdlocatie, 1e Wilakkersstraat, Tuindorp, Stratum, Eindhoven

Muziekdocent Lina van Herpen

Hoe lang maak je al muziek?

Op mijn 4e ben ik begonnen met zingen. Zelf ben ik opgegroeid met 2 muzikale ouders, die mij van jongs af aan al meegetrokken hebben in de muziekwereld. Sinds mijn 10e had ik de droom hier ooit mijn werk van te maken, dus sindsdien ben ik mijn passie serieus gaan nemen. Zelf heb ik ook een muziekopleiding gedaan genaamd "The MetalFactory" en hier ben ik in 2023 afgestudeerd als Vocalist!

Wat maakt jouw instrument zo leuk?

Mijn instrument is zo leuk omdat ik hier al mijn gevoel in kwijt kan, en ik mijn instrument dus altijd bij heb! Je kan ook heel veel kanten op met je stem en er is altijd wel iets te leren. Ik heb zelf ook leren grunten, screamen en distortion leren gebruiken (extreme vocalen) en deze kan je goed toepassen in metal muziek. Ik vind het leuk dat er zó veel zang stijlen zijn en het dus nooit verveeld.

Welke instrumenten speel je nog meer?

Naast zingen speel ik ook piano en keyboards.

Wat vind je het leukste aan lesgeven?

Het is leuk om mensen iets bij te brengen en zeker als dit ook over mijn passie gaat. Ik vind het super leuk om mensen te zien groeien en te zien dat ze het naar hun zin hebben. Je kunt in muziek zo creatief zijn, je kan er echt je ei in kwijt en het is vooral heel erg leuk! Ik vind dit super om aan mensen bij te dragen.

Welke artiest/band geeft jou veel inspiratie?

Van metal tot aan elektronische muziek, ik ben een allround luisteraar. De genres die ikzelf het meeste zing zijn: Rock, Metal, Jazz en grunge. De bands/artiesten waar ik het meest inspiratie uithaal en me heel erg geholpen hebben in mijn eigen stijl te ontwikkelen zijn bijvoorbeeld: Ella Fitzgerald, Etta James, Alice in Chains, Alterbridge, Pearl Jam, Soundgarden, Deftones, Red Hot Chili Peppers, Spiritbox, Jinjer en Architects. En zo kan ik nog wel even doorgaan!

Treed je zelf ook op?

Zelf zit ik in een Deathcore band/collectief genaamd 'A Knight Under Maria's Altar' waar we af en toe wat shows mee hebben maar we zijn van plan om er zeker nog meer te gaan doen. Verder treed ik met mijn vaders project ook vaker op, dit zijn eigen nummers akoestisch gespeeld en vaak met samen zang. Ik doe ook vaak mee aan jamsessies, dit vind ik leuk omdat ik me hierin echt kan laten gaan en mijn eigen ding kan doen.

Wat is het beste concert dat je ooit gezien hebt?

Als ik er 1 zou moeten kiezen zou het wel Architects zijn. Ik heb ze gezien in 2023 bij de 'MAINSTAGE' in Den Bosch. Voor deze band hadden ik en vele andere mensen het podium opgebouwd, dit was zo veel werk dat de band wel goed zou moeten zijn. De dag daarna konden we gratis naar het festival en had ik de band Architects voor de eerste keer live gezien. Ze klonken zo strak en de vocalen waren precies zoals op het album, dit vond ik het super vet en het is iets waar ik als muzikant ook naar streef.

Wat is je favoriete nummer om te coveren?

Dit zou dan wel 'Dream a little dream of me' zijn van Ella Fitzgerald. Deze zing ik altijd samen met mijn moeder.

Hoe omschrijven anderen jou in drie woorden?

Enthousiast, lief en sociaal

Sinds welk jaar geef je les?

Sinds 2022 geef ik les en per 2024 geef ik les bij MijnMuziekles.

Waar kunnen we jou ‘s nachts voor wakker maken?

Noodles, daar kan je me echt altijd voor wakker maken.

Wat wil je verder nog over jezelf vertellen?

Buiten muziek om hou ik heel erg van mezelf op tutten, hier kan ik echt van genieten. Verder hou ik heel erg van koken, lezen, wandelen en van mijn huisdieren!