De leukste muziekschool van Eindhoven & Nuenen!

Kevin van Gerwen

Kevin Van Gerwen
Instrument:
Stijlen:
Rock
Metal
Pop
Alle stijlen
Lesdagen:
Maandag
Leslocaties:
Hoofdlocatie, 1e Wilakkersstraat, Tuindorp, Stratum, Eindhoven

Muziekdocent Kevin van Gerwen

Hoe lang maak je al muziek?

Ik speel sinds januari 2021 gitaar. Ik kwam er snel achter dat dit is wat ik wil doen en begon soms wel 12 uur per dag oefenen.

Wat maakt jouw instrument zo leuk?

Met een gitaar kan je heel veel verschillende dingen. Door het gebruik van verschillende sounds kan je alle stijlen wel spelen. De gitaar is een erg expressief instrument.

Wat vind je het leukste aan lesgeven?

Erg leuk vind ik het, om het plezier van de leerlingen te zien. Ook hou ik er van als ik een leerling trots op zichzelf zie door de vooruitgang die gemaakt wordt!

Welke artiest/band geeft jou veel inspiratie?

Ik haal erg veel inspiratie uit zogenaamde virtuoso muziek zoals de muziek van Steve Vai of Polyphia. Ook rustigere muziek, zoals die van John Mayer bijvoorbeeld, inspireert me veel.

Wat is het beste concert dat je ooit gezien hebt?

Een tijd geleden heb ik een concert van Steve Vai gezien, waarbij hij met het Metropole orkest optrad. Dit optreden heeft een enorme indruk op me achtergelaten door de combinatie van snelle gitaarsolo's en een atmosferisch klassiek orkest.

Wat is je favoriete nummer om te coveren?

Ik vind het heel fijn om nummers te coveren met een sterke, maar relatief langzame groove. Bijvoorbeeld de John Mayer versie van Ain't no sunshine.

Hoe omschrijven anderen jou in drie woorden?

Gemotiveerd, lachzinnig, behulpzaam

Waar kunnen we jou ‘s nachts voor wakker maken?

Een knuffel van mijn hondjes 🙂

Wat wil je verder nog over jezelf vertellen?

Buiten muziek maken om vind ik het fijn om te sporten, ik kickbox en train met gewichten. Ik vind het ook leuk om lekker eten te maken en om buiten met mijn hondjes te spelen. Daarnaast lees ik graag en vind ik het leuk om met vrienden uit te gaan.