De leukste muziekschool van Eindhoven & Nuenen!

Jorn Hermens

Jorn Hermens
Instrument:
Stijlen:
Rock
Metal
Punk
Alle stijlen
Lesdagen:
Maandag
Leslocaties:
Hoofdlocatie, Heezerweg, Tuindorp, Stratum, Eindhoven

Muziekdocent Jorn Hermens

Hoe lang maak je al muziek?

In 2016 ben ik zelf begonnen met zangles nadat ik eerst heel veel op de fiets en in de douch heb gezongen durfde ik uiteindelijk de stap te nemen. Ik had de eerste 2 jaar klassiek zangles en ik werd al heel snel heel serieus en wilde meer. Dus ik ben door gaan zoeken en in andere stijlen gedoken. Zingen met effecten, extremen vocalen zoals screamen en grunten. Ik krijg er geen genoeg van!

Wat maakt jouw instrument zo leuk?

Het leuke aan zang vind ik dat het oneindig veel mogelijkheden heeft. Dus je kan er heel erg veel kanten mee op. En mocht je dan toch het zelfde pad kiezen als iemand anders dan klinkt het alsnog anders. Want jou stem is jou stem.

Welke instrumenten speel je nog meer?

Ik speel een klein beetje gitaar, maar ik ben vooral gespecialiseerd in vocalen en alles wat daar mee te maken heeft. Ook bijvoorbeeld lyrics en zanglijnen schrijven.

Wat vind je het leukste aan lesgeven?

Ik vind het leukste aan les geven dat je samen met je leerling naar een bepaald doel te werkt. En het is een geeft een goed gevoel als je samen dit doel weet te behalen!

Welke artiest/band geeft jou veel inspiratie?

Ik haal het meeste inspiratie uit Slipknot KoRn en Tallah. Ik hou heel erg van het nu-metal genre en de manier waarop deze vocalisten zichzelf presenteren en De combinatie van agressieve en snelle vocalen.

Treed je zelf ook op?

Yes! Zo nu en dan zijn er willekeurige optredens vanuit bijvoorbeeld mijn opleiding. Daarnaast zit ik in een band The Infamous Nameless, waar ik ook mee op treed.

Wat is het beste concert dat je ooit gezien hebt?

Het optreden van 2002 in Londen van slipknot heb ik via YouTube gezien en dat is voor mij wel het hoogte punt van alles. De rouwe emotie die je daar op het podium ziet. In combinatie met de super goeie setlist.

Wat is je favoriete nummer om te coveren?

Judith van A Perfect Circle, super interessante zanglijnen met een mooie balans tussen clean zang en effecten. En een tintje progressief waardoor het je ook uitdaagt als vocalist.

Hoe omschrijven anderen jou in drie woorden?

Sociaal, betrouwbaar, direct

Sinds welk jaar geef je les?

Sinds 2021 geef ik zo nu en dan een beetje les. Dat moet na de opleiding meer worden!

Waar kunnen we jou ‘s nachts voor wakker maken?

Een support spot in het voorprogramma van slipknot :p

Wat wil je verder nog over jezelf vertellen?

Ik ben gespecialiseerd in extreme vocalen die je vaak in de metal scene tegen komt. Maar alle andere stijlen zijn ook zeker welkom in mijn les. Ik ben een vocal nerd dus ben overal in geïnteresseerd en dan werken we samen naar het doel toe!