De leukste muziekschool van Eindhoven & Nuenen!
(Daantje)

Dan Nguyen

Dan Nguyen
Instrument:
Stijlen:
Alle stijlen
Lesdagen:
Maandag
Leslocaties:

Muziekdocent Dan Nguyen

Hoe lang maak je al muziek?

Ik heb zingen altijd super leuk gevonden, dit doe ik dus ook al sinds ik klein ben, maar nooit echt gedacht dat ik er iets mee zou doen. In 2020 was ik aangenomen op het Rock City Institute te Eindhoven en sindsdien ben in begonnen met écht muziek te schrijven en te maken.

Wat maakt jouw instrument zo leuk?

Iedereens stem is zo anders en zo eigen! Het is zo gaaf dat je met je stem, met ondersteuning van de juiste technieken, heel veel andere dingen mee kunt. Daarnaast is het ook bijzonder dat het echt van jou is en je hebt het altijd bij je.

Welke instrumenten speel je nog meer?

Verder speel ik nog een beetje basgitaar en piano/keyboard!

Wat vind je het leukste aan lesgeven?

Ik vind het supergaaf om groei mee te maken van een leerling, om ze te zien overwinnen en nieuwe dingen te leren. Als docent geef je handvaten en hulpmiddelen, maar uiteindelijk doet de leerling het allemaal zelf uitzoeken, dat vind ik super bijzonder om te zien! Het is daarnaast ook gewoon harstikke gezellig om connecties te kunnen maken met andere mensen die ook een passie hebben voor muziek. Ik vind ook dat je van lesgeven zelf ook super veel leert, ik ontdek nog altijd nieuwe dingen over muziek of mezelf.

Welke artiest/band geeft jou veel inspiratie?

Ik luister naar heel veel verschillende genre’s en artiesten, dus het is lastig om één iemand op te noemen. Een paar artiesten en bands die mij inspireren zijn Deftones, Frank Ocean, Nirvana, The Cure, Pink Floyd, Radiohead, Billie Eilish, FINNEAS, Bring Me The Horizon, Kendrick Lamar, Mac Miller, Jorja Smith, Montell Fish, Lana Del Rey + nog veel meer. De werkwijze en muzikaliteit van deze bands/artiesten vind ik zo bewonderend om te zien!

Treed je zelf ook op?

Jazeker! Dit doe ik het liefst! 🙂 Ik zit in een Hip-Hop duo genaamd ARIS!&sloan. Wij zijn vaak te vinden bij open mics richting de randstad. Ik ben echt gek op optreden; nieuwe steden zien, nieuwe mensen/muzikanten ontmoeten en onze muziek laten horen natuurlijk.

Wat is het beste concert dat je ooit gezien hebt?

Ik vond het concert van MUSE en Gorillaz erg vet, ze gebruikten super vette visuals, heel bijzonder om ze zo live te mogen zien! Billie Eilish was ook heel indrukwekkend, zij weet écht hoe je een zaal op z’n kop moet zetten.

Wat is je favoriete nummer om te coveren?

Dazed and Confused van Led Zeppelin vind ik heel vet om te coveren! Deze gaat gewoon lekker hard en ik vind de instrumentale hier ook gewoon super vet! In De Nacht van Yade Lauren vind ik ook heel vet, die is wat rustiger.

 

Hoe omschrijven anderen jou in drie woorden?

Zorgzaam, vastberaden en energiek

Sinds welk jaar geef je les?

Sinds 2023 geef ik les en nu ook bij Mijn Muziekles!

Waar kunnen we jou ‘s nachts voor wakker maken?

Ik houd van mijn slaap, dus tenzij het geen vakantie naar een warm land is of mijn oma’s eten dan mag je laten liggen.

Wat wil je verder nog over jezelf vertellen?

Niks is te veel! Ik heb het liefst dat je alle vragen aan mij stelt als jij die hebt! Ik ben ook nog aan het leren, maar het is super leuk als we samen van elkaar en met elkaar kunnen leren!