De leukste muziekschool van Eindhoven & Nuenen!
Ik vind het echt geweldig om leerlingen te helpen een positieve relatie met muziek te ontwikkelen. Ik vind het super leuk om een leerling te helpen om hun instrument en eigen creativiteit te ontdekken.

Bram van Gool

Stijlen:
Rock
Pop
Funk
Alle stijlen
Soul
Blues
R&B
Lesdagen:
Maandag
Dinsdag
Donderdag
Leslocaties:
Hoofdlocatie, 1e Wilakkersstraat, Tuindorp, Stratum, Eindhoven

Muziekdocent Bram van Gool

Hoe lang maak je al muziek?

Ik ben van jongs af aan meegenomen in de muziek door mijn ouders. Ik ben daardoor rond mijn 14e begonnen met digitaal muziek gaan maken, maar dat lukt toen niet zo goed en daar ben ik toen mee gestopt. Op mijn 16e zag ik een basgitaar staan in de kamer van een vriend van mij. Na deze even kort opgepakt te hebben wist ik dat muziek toch mijn echte passie was.

Wat maakt jouw instrument zo leuk?

Gitaar: Het leuke aan de gitaar vind ik dat het zo veelzijdig is. Sta je maar met z'n vieren, dan kan je de hele kamer vullen met een beetje distortion. Sta je in een grotere band waar bijna alle muzikale ruimte al opgenomen is, dan kan je wat ritmische melodietjes, of juist erg rustigs daaronder spelen. Daar krijg je als band een nog breder geluid van. Zo heeft de gitaar in elk genre en in elke band wel z'n plekje.

Bas: Als bassist ben je naast de zanger(es) misschien wel het meest vrij om te doen wat je wilt. Je bent namelijk in controle van de groove en de harmonie. Jij bepaalt samen met de drummer wanneer je op gaat bouwen voor het refrein, of wanneer je het juist extra rustig maakt. Een band zonder bassist is nooit compleet. Zonder bas voel je de muziek namelijk gewoon niet.

Welke instrumenten speel je nog meer?

Ik speel de basgitaar, gitaar en piano/keyboard, hiernaast vind ik het ook geweldig om af en toe achter de drumkit los te gaan.

Wat vind je het leukste aan lesgeven?

Ik vind het echt geweldig om leerlingen te helpen een positieve relatie met muziek te ontwikkelen. Ik vind het super leuk om een leerling te helpen om hun instrument en eigen creativiteit te ontdekken. Mijn passie is om mijn kennis en liefde voor muziek te delen en hen te helpen een blijvende band met muziek op te bouwen.

Welke artiest/band geeft jou veel inspiratie?

Vulfpeck, Theo Katzman, Scary Pockets en Stevie Wonder zijn muzikanten waar ik momenteel veel naar luister, maar mijn liefde voor muziek is begonnen bij de Red Hot Chilli Peppers, Pearl Jam en Mac Miller.

Wat is het beste concert dat je ooit gezien hebt?

Dat was een optreden van Ariel Posen in Effenaar, die man heeft een geweldige stem en gitaarkunsten waar ik alleen van kan dromen. Ze stonden er maar met z'n drieën maar het klonk als een volle band.

Wat is je favoriete nummer om te coveren?

Mijn favoriete nummer om te coveren is Redbone van Childish Gambino. Het is een herkenbaar liedje maar hij wordt niet heel vaak gespeeld en is voor de muzikanten ook erg leuk om te spelen.

Hoe omschrijven anderen jou in drie woorden?

Creatief, gedreven, zorgzaam

Waar kunnen we jou ‘s nachts voor wakker maken?

Een roadtrip, de bestemming maakt me niet uit.

Wat wil je verder nog over jezelf vertellen?

Ik ben hiernaast ook programmeur en webdesigner en houd van een goede wandeling.