De leukste muziekschool van Eindhoven & Nuenen!

Start je met drummen? Hoewel een akoestisch drumstel heel gaaf is, kan het erg gehorig zijn voor de omgeving. Niet iedereen heeft de ruimte om een akoestisch drumstel te plaatsen, daarom kan een digitaal drumstel uitkomst bieden. Hiermee kun je ongestoord op een laag volume thuis repeteren, of zelfs met een koptelefoon werken. Als je begint met drumles, kun je ook vooruit met een drumpad en stokken. Na een paar weken tot twee maanden kun je overwegen om een echt drumstel aan te schaffen. Wij adviseren om snel een drumstel aan te schaffen, omdat dit meer motiverend werkt dan een drumpad.

Bij Keyboardcentrum kun je terecht voor drumspullen, stokken of een drumpad. Een drumpad is een soort plank die, net als een drumvel, meeveert bij het spelen, waardoor je je stoktechniek beter kunt leren beheersen. Hier krijg je goed advies als je je gaat oriënteren. Samen met KeyboardCentrum hebben wij een drumstel samengesteld dat voldoet aan de minimale eisen om goed te kunnen leren drummen, zoals een elektronisch drumstel met een echt kick pedaal.

Voor de keyboardlessen adviseren wij een keyboard met 5 octaven, oftewel 61 toetsen. belangrijk is dat het keyboard aanslag gevoelige toetsen heeft! Deze aanslag is nodig om gevoel te leggen in de spel. De hedendaagse keyboards beschikken over voldoende ritmes en stijlen waarmee je de nieuwste popsongs kunt spelen. 

Wanneer jij bij MijnMuziekles les hebt dat kan je een keyboard ook huren bij Keyboardcentrum. De eerste termijn is 3 maanden. Keyboardcentrum heeft gekozen voor de verhuur gekozen voor de Medeli (type op te vragen bij Keyboardcentrum) vanwege de specificaties en de gunstige prijs. De huur wordt dan weer in mindering gebracht wanneer je ervoor kiest om het instrument aan te schaffen.

Natuurlijk is een akoestische piano het meest natuurgetrouwe instrument. Echter, je zult jaarlijks moeten stemmen en het onderhoud is redelijk prijzig naarmate een piano ouder wordt. De moderne technologie van de elektrische piano is tegenwoordig echter zo geavanceerd dat het verschil met een akoestische piano bijna niet meer te onderscheiden is, zelfs wat betreft het toucher. Bovendien biedt een digitale piano meer mogelijkheden, zoals het kiezen van verschillende geluiden en ritmes, en de mogelijkheid om met Bluetooth muziek af te spelen en mee te spelen. Enkele voordelen van digitaal zijn het gebruik van een koptelefoon, de mogelijkheid om het volume op elk gewenst niveau af te stellen, geen stemkosten, de draagbaarheid en een gunstigere aanschafprijs.

Bij Keyboardcentrum kun je ook een digitale piano huren. Als je lessen volgt bij MijnMuziekles, kun je ook een piano huren via Keyboardcentrum. De eerste termijn van de huur is 3 maanden en deze huur wordt vervolgens in mindering gebracht wanneer je besluit het instrument aan te schaffen.

Een gitaar moet mooi klinken, ook is het belangrijk dat je een gitaar hebt waarvan de snaren niet te hoog op de fretten liggen. Verder moet de hals recht zijn en de stemmechanieken gemakkelijk kunnen draaien. Een goede gitaarwinkel kan je ook adviseren over welke maat gitaar het beste bij je past en kan indien nodig een budget met jou afstemmen. Wij raden de volgende twee winkels in Eindhoven aan: Rock City Guitar Shop (di t/m za) en Keyboardcentrum (di t/m za). Beide winkels hebben een mooie selectie waar wij als school achter staan.

Als je start met muziekles raden wij aan om te beginnen met een Spaanse gitaar en later over te stappen naar een elektrische gitaar. Direct starten met een elektrische gitaar is ook mogelijk, maar kan wat meer doorzettingsvermogen vergen, en spelen kan in het begin wat pijnlijk zijn.

Als je lessen volgt bij MijnMuziekles, kun je ook een gitaar huren bij Keyboardcentrum. De eerste termijn is 3 maanden en de huurprijs is inclusief een tas en een tuner. De huur wordt vervolgens in mindering gebracht wanneer je besluit het instrument aan te schaffen.

Zeker weten! We hebben gemerkt dat leerlingen vaak binnen 1-2 maanden willen stoppen als ze geen instrument hebben. Vergelijk het met voetballen; zonder voetbalschoenen kom je niet ver. Of zwemmen zonder zwembroek. Dus voor muziekles is een instrument echt noodzakelijk. Als je twijfelt, probeer dan eerst een instrument van kennissen te lenen. Maar als je serieus aan de slag wilt, koop dan vooral een nieuw instrument zodat je optimaal kunt profiteren van de lessen. We raden aan om een instrument niet online te bestellen, maar om het in een winkel te kopen, zodat het instrument de juiste updates en afstellingen heeft.

Wij adviseren om je instrument bij een winkel te kopen! Als je een instrument tweedehands, bijvoorbeeld via Marktplaats wil kopen is het verstandig goed te controleren of er defecten zijn om teleurstellingen te voorkomen. We raden aan om een instrument persoonlijk uit te proberen. Het geluid moet je aanspreken en het spelen moet gemakkelijk zijn. Daarom verwijzen we je naar onze vertrouwde winkels in Eindhoven: Keyboard Centrum (Heezerweg 93) en Rock City Guitar Shop (Tongelresestraat 337).