De leukste muziekschool van Eindhoven & Nuenen!

Voor de keyboardlessen adviseren wij een keyboard met 5 octaven, oftewel 61 toetsen. belangrijk is dat het keyboard aanslag gevoelige toetsen heeft! Deze aanslag is nodig om gevoel te leggen in de spel. De hedendaagse keyboards beschikken over voldoende ritmes en stijlen waarmee je de nieuwste popsongs kunt spelen. 

Wanneer jij bij MijnMuziekles les hebt dat kan je een keyboard ook huren bij Keyboardcentrum. De eerste termijn is 3 maanden. Keyboardcentrum heeft gekozen voor de verhuur gekozen voor de Medeli (type op te vragen bij Keyboardcentrum) vanwege de specificaties en de gunstige prijs. De huur wordt dan weer in mindering gebracht wanneer je ervoor kiest om het instrument aan te schaffen.

Natuurlijk is een akoestische piano het meest natuurgetrouwe instrument. Echter, je zal jaarlijks moeten stemmen en het onderhoud is redelijk prijzig wanneer een piano wat ouder wordt. De hedendaagse techniek van de elektrische piano is tegenwoordig zo goed dat het verschil met een akoestische piano te evenaren is, zelfs het touché. Daarnaast heb je meer digitale mogelijkheden zoals het kiezen van verschillende geluiden en eventuele ritmes waarbij je samen met bluetooth muziek kan afspelen en mee kan spelen. Voordelen van digitaal: koptelefoon, afstellen van volume op ieder geluidsniveau, geen stem kosten/ gemakkelijk verplaatsbaar en de aanschaf is vele malen gunstiger. 

Een digitale piano kan je ook huren bij Keyboardcentrum. Wanneer jij bij MijnMuziekles les hebt, dat kan je een piano ook huren via Keyboardcentrum. De eerste termijn is 3 maanden. De huur wordt dan weer in mindering gebracht wanneer je ervoor kiest om het instrument aan te schaffen.

Buiten het feit dat een gitaar mooi moet klinken, is het belangrijk voor de gitaarlessen dat je een gitaar hebt waarvan de snaren niet te hoog op fretten liggen. Verder moet de hals recht zijn en de stemmechanieken gemakkelijk kunnen draaien. Een gitaarwinkel verteld je ook welke maat jij nodig hebt en zal eventueel een budget met jouw wensen afstemmen. Wij adviseren deze 2 winkels in Eindhoven: Rock City Guitar shop (di t/m za) en Keyboardcentrum (di t/m za). Beide winkels hebben een mooie lijn hangen waar wij als school achter staan. 

Start je met muziekles, ons school advies is dan een Spaanse gitaar om mee te starten en later over te gaan naar elektrisch als dit een wens is. Meteen starten met elektrische gitaar dat is eventueel wel mogelijk maar vergt wat meer doorzettingsvermogen. De snaren kunnen wat pijn doen in het begin, daarom adviseren we eigenlijk de Spaanse gitaar. 

Wanneer jij bij MijnMuziekles les hebt dat kan je een gitaar ook huren bij Keyboardcentrum. De eerste termijn is 3 maanden. Er zit een tas, tuner bij. De huur wordt dan weer in mindering gebracht wanneer je ervoor kiest om het instrument aan te schaffen.

Jazeker! Zonder instrument merken wij dat leerlingen vaak binnen 1-2 maanden al willen opzeggen. Ga je voetballen? Dan zijn voetbalschoenen nodig ... ga je zwemmen dan is een zwembroek nodig. Dus voor muziekles heb je echt een instrument nodig. Leen desnoods van kennissen een instrument wanneer je twijfelt om iets aan te schaffen. Koop vooral een nieuw instrument zodat je optimaal gebruik kan maken van de lessen. Bestel een instrument niet via internet maar koop het in een winkel zodat het instrument de juiste updates en afstellingen heeft.

Wij adviseren om je instrument bij een winkel te kopen! Via marktplaats merken wij vaker dat er spullen worden aangeboden die een defect kunnen hebben. Controleer die spullen ajb goed om de kat in de zak te voorkomen en ben ervan overtuigd dat er niet aan het instrument geknutseld is. Via internet kloppen soms de adviezen niet, puur omdat je een instrument moet hebben geprobeerd sturen wij je naar een winkel. Het geluid moet je aanspreken en het spelen moet gemakkelijk gaan. Dit zijn de winkels in Eindhoven waar wij tevreden over zijn: Keyboard Centrum (Heezerweg 93) en Rock City Guitar Shop (Tongelresestraat 337).